Henric Bremer - Startsidan

Hmm, blir inte klok på detta med att lägga in bilder, varför syns inte hela?! Jon, jag behöver din hjälp!

Jaha, det här var ju lite oväntat… Inte trodde jag att dessa böcker skulle fängsla mig så, men dock nyttigt att ha fel ibland. Ingrid (min flickvän & sambo) köpte bok tre idag, men tyvärr måste jag vänta till hon läst den innan jag får sätta tänderna i den… grr. Nej då, det ska nog gå, läser Egalias döttrar av Gerd Brantenberg så länge. Har läst cirka 50 sidor och den verkar lovande.

Men åter till vampyrerna… det märks självklart att det är ungdomsböcker man läser, Bellas stormiga känsloliv blir då och då aningen störande i läsningen, men på grund av genren går det att acceptera.

I den första boken (Om jag kunde drömma) får man lära känna karaktärerna (framför allt Bella och Edward) och följa med dem på ett spännande äventyr. Det jag inte förstår är varför de har lagt till en prolog där man får se deras första möte ur Edwards perspektiv! När man sedan börjar läsa önskar man att hela boken var skriven så (har dock fått veta att Meyer tänkte skriva böckerna utifrån Edward, men på grund av taskiga korrekturläsare smög sig texten ut på nätet och nu vill hon ej fortsätta det arbetet). Men som sagt, en bra bok som är väldigt lätt att tycka om och att bli engagerad i. En riktig bladvändare.

Bok två (När jag hör din röst) måste sägas vara en modern Shakespearepjäs (om än något mer lättsmält), med ännu mera av Bellas känslor för Edward (som jag nämnde ovan). Trots detta rusar man igenom även denna bok och efter sista sidan vill man ha mer… Blev lite besviken av Jacob Black, hade höga förväntningar på den pojken, men i denna bok blir han bara fjantig och barnslig. Tycker även att mycket tid lades på onödiga episoder, kunde inte Meyer ha fått in lite mer spänning?

Summa summarum: Ungdomsböcker i all ära, men visst tusan är de spännande. Jag rekommenderar dem verkligen så gå in på länkarna här ovan och beställ dem. Ber om ursäkt för att det inte riktigt blev en recension, får försöka att bättra mig.

Betyg: VG

Nu väntar ett litet filmmaraton för mig och Ingrid i helgen när vi ska hyra både Twilight och New Moon (som jag ej sett ännu). Det ska bli riktigt trevligt!

På tal om det tyckte Ingrid att jag kunde lägga upp någon bild på henne här, så då är det nog bäst att jag gör det. På första bilden är hon i Barcelona och på andra bilden är Ingrid och jag i Berlin.

På återseende!

6 svar till “Om jag kunde drömma & När jag hör din röst, Stephenie Meyer”

 1. M I R E L L E

  kan man hyra new moon ? den gick ju på bio för 2 månader sen ?

 2. henke

  Du har rätt… får vänta till den 20 mars 🙁

 3. Jon

  Jag ska lära dig att fixa till så att bilderna blir snygga!

  Jag läste ett stycke i en av böckerna och fick redan där nog… Läser Metro 2033 nu och det är riktigt bra, kan rekommenderas.

 4. henke

  Tackar, jag kan behöva en lektion i bildhantering.

  Hmm, gogglade på Metro 2033 och den låter onekligen intressant. Den ska jag nog försöka få tag på. Dystopier är alltid trevliga spännande att läsa.

 5. M I R E L L E

  haha okej, surt 😛 ! Ha en trevlig helg :)!

 6. henke

  🙂 Detsamma

Skriv kommentar

*