Henric Bremer - Startsidan

Lång väntan…

fredag 05 mars, 2010

Nej nu börjar det bli riktigt trist att vänta på säsong tre av tv-serien True Blood, en av de bästa serierna jag sett. Och vampyrer ligger ju definitivt i tiden. Den tredje säsongen spelas in just nu och ska sändas i USA till sommaren. Om du vill ha några spoilers kan du gå in på denna sida. Men som sagt, det avslöjas en del…

Hur som helst, jag funderar på att läsa böcker som serien bygger på. Det är Charlaine Harris som har skrivit dem och de verkar vara riktigt populära i USA. Det har släppts en svensk översättning, men vad jag har läst mig till ska översättningen vara katastrofalt dålig. Tur då att jag stötte på detta, som berättar att Månpocket släpper en nyöversättning i maj 2010. Det kan nog bli ett köp.

Detta är de gamla omslagen till böckerna. Visst ser de ut som någon dålig 70-tals deckare, en riktig kioskroman som såldes för 9:90?!

Någon som läst dem på engelska eller på svenska? Är de bra dåliga? I förhållande till tv-serien?

2 svar till “Lång väntan…”

 1. Cia

  De här omslagen hör iofs till de äldre översättningarna, men är inte den första versionen. De var ännu fulare.

  Även om det kommer en nyöversättning tycker jag du ska läsa på engelska, jag tror att mycket kommer att försvinna i översättningen hur bra den än är. Språket är väldigt sydstatsinfluerat och jag kan inte se hur det kan överföras till svenskan utan att bli konstigt. Det är inte heller ett svårt språk att följa så det finns inga anledningar att vänta till maj 🙂 Och de är sjukt beroendeframkallande, när du läst en kommer du läsa de följande åtta på en gång!

  Första säsongen av serien följer första boken ganska bra. Andra säsongen har plockat vissa viktiga delar, men går sedan ifrån boken helt och hållet. Jag tycker dock inte det gör så mycket. Böckerna och serien klarar av att stå på helt egna ben och båda är bra var och en för sig!

 2. henke

  Ett stort tack för ditt svar!

  Då ska jag ta och läsa dem på engelska. Det är ju som du säger, egentligen alla böcker tappar i översättningen från originalspråket.

  Ja, om böckerna är lika spännande som serien kommer jag nog att plöja igenom den snabbt som attan. Tack återigen för svaret.

Skriv kommentar

*