Henric Bremer - Startsidan

Bokuppdatering

onsdag 28 april, 2010

Läser nu äntligen fjärde delen i Twilight-trilogin. Hu så spännande det är, man kan bara inte sluta läsa. Tyvärr leder detta till att jag ligger och läser alldeles för länge på kvällarna. Men det är det värt!

Boken i sig är egentligen inget vidare; visst är det olidligt spännande, men allt händer på en och samma gång utan tid till att hämta andan. Den känns hafsigt skriven, till skillnad från den mycket mer genomtänkta första delen. Kan det vara så att Meyer inte hade räknat med denna succé och därför enbart hade en bok planerad? När så hysterin startade gäller det ju att smida medan järnet var varmt, varefter hon slängde ihop tre böcker till… jag vet inte om så var falet, men det känns så.

Jag är således helt galen i boken samtidigt som jag inte alls tycker att den är särskilt bra… motsägelse? Helt klart.

Förresten, jag har funderat på om jag helst skulle vilja vara vampyr eller varulv. Det är en svår fråga. Jag är nog mer en varulvstyp, men Jacob och hans polare är ju så fjantiga i boken. Varulvar ska ju vara mer så här:

 • Musik att lyssna på när du läser boken (fyndigt va?!)
 • Tv-serie som du bör kolla in om du inte redan gjort det

Nej nu måste jag läsa klart den förbannade boken 🙂

2 svar till “Bokuppdatering”

 1. Jesper Nordström

  Hallå Henke

  Jag har också läst den fjärde boken nu. Första halvan är ju seg och bella bara gnäller. Sedan blir den bättre och mer spännande, men jag saknar den sista striden. Att Volturi går därifrån känns som ett skämt. Som om man firade födelsedag utan tårta… Vem vet det kanske kommer en femte bok 🙂

  Allt gott

  /Jesper

 2. henke

  Ja visst är det så 🙂

  Som sagt, den första var kanon, sedan gick det utför. Vi får väl se om det dyker upp någon mer bok i serien, dock tror jag inte det.

  Ett tips: Kolla in serien The Vampire diaries om du inte redan gjort det… mycket bra!

  Ha det fint,

Skriv kommentar

*