Henric Bremer - Startsidan

Läser just nu…

fredag 04 december, 2009

Jag kommer att börja lite försiktigt med bloggandet då jag är nybörjare inom området.

Vad ligger då för tillfället bredvid sängen? Jo, två vitt skilda böcker faktiskt. Dels läser jag en riktig tegelsten som heter Mao – Den sanna historien, skriven av Jung Chang och Jon Halliday. Mao - Den sanna historienHar tagit mig igenom 500 sidor och den är väldigt intressant. Den är spännande på så sätt att den ger en helt ny bild av Kinas diktator Mao Zedong, en bild som man fortfarande i Kina ej accepterar helt och fullt. Boken är förbjuden i landet och likaså recensioner av den. Här i väst lär vi oss ju mycket om Hitler i skolan, men Mao var lika hemsk (om inte värre). Miljoner och åter miljoner mördades utan någon egentlig anledning, man får en bra bild av vad paranoia och hybris kan ställa till med. Återkommer med mer om denna bok när jag läst klart.

Den andra boken skiljer sig som sagt från den om Mao, eller vad sägs om Räven (Original, Echo park) av Michael Connelly. Michael Connelly - Räven Jag är väldigt svag för hans böcker, anser att han är en mästare i sin genre. Visst blir det lite tjatigt om man läser flera böcker av honom efter varandra, men men. Favoriten av Connelly är annars Poeten, vilken behandlas vid ett annat tillfälle i bloggen, en av de mest spännande böcker jag läst.

Det var allt för nu…

6 svar till “Läser just nu…”

 1. ingrid

  Hej! Lycka till med bloggen älskling, puss

 2. Tvåan i Göddtipset

  Håller med om Poeten. En annan het bok du bör ta upp är Giorgio Falettis debutroman Jag dödar. Du ska få tillbaka den snart förresten… 😉
  Fråga: Har han släppt nån andra bok?
  Syns imorgon!

 3. henke

  Tack älskling!

 4. henke

  Yes box, den kommer nog också att dyka upp här på bloggen. Vet ej om han har släppt något mer. Kollar upp det.

 5. Malin J

  Snygg blogg Henke! ^^ Vet vart jag ska kolla om jag behlver bok tips då. 🙂

 6. henke

  Tack Malin! Yes, det kommer att komma upp boktips i alla genrer.

Skriv kommentar

*