Henric Bremer - Startsidan

Ågatan 3

lördag 16 oktober, 2010

Igår firade Ingrid och jag 5 år tillsammans och vad passar bättre än att gå ut och äta?! Vi valde restaurangen Ågatan 3 (Ingrid hade varit där tidigare, inte jag) som jag har hört talas så mycket om. Resultatet blev en kanonkväll med otroligt god mat!

Nedan följer bilder och beskrivningar på vad vi åt.

Ingrids förrätt

”Halstrade färska pilgrimsmusslor med kräftsmörsås, salsa på kräftor med smak av senapsfrö samt tomat- och krondillsgelé”


Henkes förrätt

”Löjrom från Vänern serveras med rödbetsråraka, cremé fraishe, rödbetsgravad lax, citronette samt isad löksallad”


Ingrids vamrätt

”Gotlandslamm; lammryggbiff och lagerbladsgrillad lammkebab, bakad King Edward potatis smaksatt med fårost från Bredsjö gård, chutney på zucchini samt ingefärssky”


Henkes varmrätt

”Vildsvin från Bergslagens skogar; rimmad och bakad filé, rökt bringa samt korv med smak av persilja serveras med smörstekta sommarkantareller, kantarell- och peccorinoskum samt röstirullad med smak av spenat och persilja”

Maten var fantastiskt god, smakerna hade komponerats till perfektion. Det var inte sista gången vi åt där, mumma för magen!

Ingrid

En kommentar till “Ågatan 3”

  1. Elin

    Sv: Tack! Grattis själv :)!

Skriv kommentar

*