Henric Bremer - Startsidan

Boktips

söndag 06 december, 2009

Lars Bill Lundholm - Östermalmsmorden

Ett kort boktips så här på söndagskvällen. Östermalmsmorden av Lars Bill Lundholm (manusförfattaren till Skärgårdsdoktorn). Boken kom ut redan 2002 men jag läste den för någon vecka sedan och blev glatt överraskad. I vanliga fall brukar jag inte ha mycket för svenska kriminalförfattare, men denna bok har ett bra flyt, en huvudkaraktär man känner med och en spännande, rå story. Speciellt karaktärerna känns levande och inte så platta och tråkiga som de ofta annars är. Handlingen som sådan är inget märkvärdig… personer dör och sedan ska man jaga rätt på mördaren, inget nytt under solen där med andra ord. Men Lundholm lyckas med sitt skrivande att fånga mig som läsare från första till sista sidan.

Jag kommer definitivt att köpa uppföljarna Södermalmsmorden (2003), Kungsholmsmorden (2005) och Gamla Stan-morden (2009). Vi får verkligen hoppas att dessa är lika bra som den första, då är de givna i bokhyllan. Kul med bra svenska kriminalromaner. Dock ligger nog Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson och Hypnotisören av Lars Kepler (pseudonym) ett snäpp högre, men Lundholm är hack i häl.

Det var det.

4 svar till “Boktips”

 1. M I R E L L E

  Nice Blogg 🙂 Ska kolla till den då ch då :D!
  btw! Bilden är skitfin ;D

 2. henke

  Roligt att du tycker det, tack så mycket!

 3. pinnen

  har läst alla utom den sista i serien. tycker att de är klart läsvärda. som du säger, inget nytt och inget banbrytande, men jävla habil litteraturunderhållning

 4. henke

  Håller med. Riktiga semesterböcker; lagom mycket spänning utan alltför mycket tankeverksamhet…

Skriv kommentar

*