Henric Bremer - Startsidan

Räven, av Michael Connelly

onsdag 09 december, 2009

Michael Connelly - Räven

Nu har jag läst Räven som jag pratade om i ett tidigare inlägg och tänkte därmed skriva en första recension. Vissa recensioner kommer att bli korta, andra långa.

(Klicka här för att läsa baksidetexten och/eller köpa boken)

Detta är den tolfte boken om huvudpersonen Hieronymus ”Harry” Bosch och hans jakt på seriemördare runt om i USA. Inte många av dem är dåliga, men de är heller inte så att man slår klackarna i taket av glädje. Dock levererar han alltid, man vet vad man får när man läser hans böcker. Först och främst är de alltid spännande och Connelly för handlingen hela tiden framåt vilket får en som läsare att mer eller mindre sträckläsa böckerna.

Det finns vissa saker som i stort sett alltid återkommer i böckerna: Harry Bosch dricker väldigt ofta, Harry Bosch har sex med någon kvinna, Harry Bosch har problem med sin chef eller någon annan som står över honom i hierarkin samt att Harry Bosch får stora problem och är på väg att bli avskedad. Men på något konstigt sätt lyckas denne man alltid att visa vem det är som är mannen med stort M.

Räven är självklart inget undantag, utan ens förväntningar infrias och när den sista sidan är färdigläst sitter man där ganska nöjd och glad. Sedan ska ju sägas att cirka fem minuter senare har man mer eller mindre glömt bort vad boken handlade om, så den lämnar inga djupare spår hos läsaren.

Boken är perfekt för dig som känner att Torgny Lindgren är lite väl mastigt att sätta tänderna i nu under julledigheten och istället vill ha en lättläst men väldigt spännande bok att susa igenom nu när vintermörkret och dimman sluter sig allt tätare omkring oss.

Nyckelord: Spänning, mord, lättläst.

(För betyg, se kategori här nedan)

Nu är det dags att jag jobbar vidare i boken MAO – Den sanna historien om jag vill bli klar med den innan februari 2010.

På återseende!

4 svar till “Räven, av Michael Connelly”

 1. M I R E L L E

  tack(:!, fast min är så ful ”/,

 2. henke

  Inte då!
  Men om du tycker det är det väl inte så svårt att fixa.

 3. Louice

  tack så mycket!
  Din blogg är väldigt snygg med!

 4. henke

  Tack tack!

Skriv kommentar

*