Henric Bremer - Startsidan

Posts tagged ‘2012’

Nytt år, nya äventyr.

januari 21st, 2012

Då har vi startat 2012 och det ska bli oerhört intressant att se vad detta år kan ha att erbjuda. Det började på bästa sätt med en resa till London med jobbet (MTU).

Där besökte vi två skolor som arbetar med mac-datorer och iPads. Mycket spännande. Lyssnade även på en föreläsning av Fredrik Svensson som satte fingret på många av de saker som vi på MTU pratar om när det gäller att förändra skolan. Det viktigaste som både jag och Fredrik anser är vikten av att det finns en tydlig pedagogisk tanke inom skolan innan datorer köps in och planeras i händerna på eleverna. Om en sådan inte finns är satsningen dömd att misslyckas.

Slutligen besökte vi utbildningsmässan BETT, som framför allt fokuserar på tekniska innovationer inom skolan. Det är lätt att bli lurad där om man, som jag nämnde tidigare, inte är säker på vad man är ute efter.

————————-

Vidare bjuder detta år på ytterligare tre resor, varav två av dem går till Glasgow där min sambo just nu pluggar psykologi. Den sista resan blir en fotbollsresa till London med min far och bror, kan inte bli annat än succé.

På återseende,
Henke